Ijazah Sarjana Muda Multimedia Kreatif (Kepujian)

Nama Program : Ijazah Sarjana Muda Multimedia Kreatif (Kepujian)
Kod Kursus : (MQA/PA 6474)
Rujukan JPT : N/213/6/0187
Tahap : Ijazah
Tempoh Pengajian : 3 1/2 Tahun (7 Semester Panjang)
Jumlah Jam Pengajian : 121 Kredit
Syarat Kemasukan :
  1. Lulus Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dengan mendapat sekurang-kurangnya NGMP 2.00 dalam 2 mata pelajaran; ATAU

2. Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan mendapat sekurang-kurangnya pangkat Jayyid; ATAU

3. Lulus Unified Examination Certificate (UEC) dengan mendapat sekurang-kurangnya Gred B dalam 5 mata pelajaran; ATAU

4. Lulus Matrikulasi atau Foundation yang diiktiraf dengan PNGK 2.00; ATAU

5. Diploma Multimedia Kreatif (Tahap 4 KKM) yang diiktiraf atau setara dengan mendapat sekurang-kurangnya PNGK 2.50 (Calon yang mendapat PNGK di antara 2.00 dan 2.50 boleh diterima tertakluk kepada proses penilaian dalaman)

6. Kelayakan lain yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia.

7. DAN lulus temu duga / ujian melukis atau penilaian portfolio yang dikendalikan oleh Pemberi Pendidikan Tinggi (PPT) bagi calon yang tidak mempunyai mata pelajaran Pendidikan Seni.

Badan yang menganugerahkan : Universiti Sultan Azlan Shah

Struktur Program